Ga naar de inhoud
Home » Podcast

Podcast

Emmy, Mayra en Hanna praten over hun ervaringen uit het leven en in de natuur.
Mayra is wildernisgids, natuurgids en eigenaar van Outdoors met Mayra (www.outdoorsmetmayra.nl). Samen met Hanna organiseert ze regelmatig Outdoorretraites, waarbij deelnemers kamperen in de natuur.
Hanna is natuurgids, wandelcoach en eigenaar van Zinstap en Stap in de Natuur. Naast de outdoorretraites organiseert ze ook kloosterretraites en (stilte)wandelingen. Beide kennen ze Emmy van de IVN natuurgidsenopleiding, want Emmy is óók natuurgids. Samen praten ze over de mooie en moeilijke aspecten van het (over)leven en de natuur.

De afleveringen staan hieronder. Maar wil je zelf eens mee op pad? Dat kan! Ga eens mee op een natuurbelevingstocht met Hanna of boek jouw plaats tijdens een outdoorretraite met Hanna en Mayra.

Aflevering 11 ‘Gave Gravers’

Eindelijk weer eens met z’n drieën wandelen. Mayra, Emmy en Hanna verkennen de Sysselt, bij Ede.

Onderweg zijn er de nodige graafsporen te ontdekken. Welke gave gravers zijn hier bezig geweest? Verder iets over fietsende… wattuh? En we vertellen over een geheimzinnige gast voor onze wildcamera.

Mayra deelt een recent natuurmoment met veel water. En we luisteren nog even naar onze gast uit aflevering 10. Peter onthult met een prachtig verhaal wat het natuurgeluid van die uitzending was. En we laten weer een nieuw fragment horen om te raden.

Terwijl donkere wolken boven onze hoofden samenpakken, sluiten we af. De bui barst los in aflevering 12!

Aflevering 10 ‘Natuur om te beleven’

In aflevering 10 van de podcast praten Emmy, Hanna en Mayra met Peter Schotsman. Peter is vrijwilliger bij Natuurcentrum Veluwe in Ede. Met veel passie vertelt hij over zijn belevenissen in de natuur, zijn werk in de tuin van het Natuurcentrum en de activiteiten die hij met en voor kinderen organiseert.

We komen heel kort even terug op de vorige aflevering, tijdens het onthullen van het natuurgeluid van de vorige keer. En we laten het nieuwe geluid horen, wat je natuurlijk weer kunt raden.

Hanna deelt een natuurmoment over kleine pyjamaatjes. En er is taart!
Genoeg te beleven en te beluisteren dus!

Aflevering 9 ‘Earth Overshoot Day’

Tijdens aflevering 9 van de podcast (Over)leven in de natuur is Lia Hemerik te gast. Lia is theoretisch bioloog en werkzaam aan de Wageningen Universiteit. Emmy, Hanna en Mayra praten met Lia over Earth Overshoot Day.

Wat is dat eigenlijk? En wat kun je zelf doen om deze dag zo laat mogelijk in het jaar te krijgen? Op 30 maart organiseert Lia hier een inspirerend evenement over in Wageningen.

Daarnaast zijn natuurlijk onze vaste rubrieken weer in de podcast te horen. Met een natuurmoment van Lia en een nieuw natuurgeluid.

En we komen nog even terug op de paddentrek uit de vorige aflevering.

Aflevering 8 ‘Kwetteren en kwaken’

Een nieuwe aflevering van (Over)leven in de natuur. Deze keer zijn Hanna, Emmy en Mayra weer ouderwets met z’n drieën. Niet eens buiten, maar nog steeds rond het thema natuur.

Binnen staat een spel op tafel met heel veel vogels. Ondertussen wordt er heel wat afgekwekt, gekwetterd en gekwaakt. Over de vogels op tafel, over kikkers en padden in de natuur en nog veel meer.

Emmy deelt een mooi natuurmoment en we geven de uitslag van het vorige geluid. Met natuurlijk weer een mooi nieuw geluid om te raden voor de volgende keer!

Aflevering 7 ‘Werken in het bos’

Dit keer een wat langere aflevering. Want er was zóveel te vertellen en beleven!
Mayra, Emmy en Hanna krijgen in aflevering 7 gezelschap van boswachter Rob. Hij neemt de dames mee op een wandeling over de Noord-Ginkel in Ede. Daar vertelt hij over zijn werk, over de werkzaamheden in het bos en wat er onderweg te zien en te beleven valt.
Natuurlijk wordt er ook veel gelachen, want je kunt best gekke dingen meemaken in de natuur!
Het natuurmoment komt van Rob én van Mayra. En er is natuurlijk weer een natuurgeluid te raden.

Aflevering 6 ‘Spelen als een kind’

In deze aflevering gaat het over spelen. Want waarom zou je dat als volwassene niet meer doen? Wij doen het wel! De natuur geeft er volop mogelijkheden voor. En we vertellen waarom we vinden en denken dat het heel goed is om als volwassene ook het kind in jezelf de ruimte te geven.

We vervolgen onze wandeling over de Posbank. Er is onderweg weer genoeg te beleven. Natuurlijk krijg je van ons het antwoord op ‘Raad het geluid’ van de vorige aflevering. Mayra vertelt er meer over. En er is weer een nieuw geluid te raden.

Het natuurmoment komt deze keer van Hanna.

Aflevering 5 ‘Splutten, stormen en stilte’

Vlak voor de kerst zijn Hanna, Emmy en Mayra gaan wandelen op de Posbank. Op een regen- en stormachtige dag. Genoeg te beleven natuurlijk!

Veel nieuwe natuurweetjes, die we zelf ook nog niet allemaal wisten. Overwinterende beestjes, over beuken en bramen. En natuurlijk zeepsop.

Na ons gesplut door de modder krijgen we het nog over de stilte. En daar heeft Mayra nog wel een natuurmoment over te delen.

En natuurlijk is daar de uitslag van de vorige ‘Raad het geluid’. Wist jij het goede antwoord? Je kunt ook weer een nieuwe poging doen, want we hebben weer een ander geluid voor je om te raden…

Aflevering 4 ‘Op een grote paddenstoel’

Al wandelend zwammen over paddenstoelen. Want er staan er genoeg. Mayra weet er nog meer over te vertellen en koppelt er gelijk een natuurmoment aan vast.

We geven het antwoord op de vraag van de vorige aflevering en delen een nieuw geluid om te raden.

En verder laten we ons verrassen onderweg. Ga je opnieuw mee met ons op avontuur in de natuur?

Aflevering 3 ‘Sporen in het bos’

Tijdens een boswandeling komen Emmy, Hanna en Mayra veel sporen tegen. Pootafdrukken en poepjes bijvoorbeeld. Ook zijn er veel geluiden te horen van vogels. En kun jij je iets voorstellen bij ‘zoenen met wolven’?
Emmy deelt een natuurmoment en er is een ‘raad het geluid’. Weet jij het?

Aflevering 2 ‘Als de avond valt over het bos’

Op een septemberavond in het bos praten Emmy, Hanna en Mayra rond het kampvuur over de dieren om hen heen, de bronsttijd die dan net begonnen is en over mode. Jawel, mode. Outdoormode om precies te zijn. Want wat trek je als vrouw aan als je een boswandeling wilt maken?
Ondertussen valt de avond en wordt het steeds donkerder en ook lichter. De dames zien steeds minder, maar horen des te meer!
Weet jij trouwens hoelang het duurt voor een hert jou niet meer als mens ziet?
En wat denk je dat de bosdieren ruiken als wij mensen in de buurt zijn?

Aflevering 1 ‘Aftrap rond het kampvuur’

De eerste aflevering van (Over)leven in de natuur. Emmy, Hanna en Mayra praten over hun ervaringen uit het leven en de natuur. De aftrap vindt plaats rond een zelf aangelegd kampvuur. Over huilende wolven, edelhertenbronst, bosuilen en verrassende kleine dieren…