Ga naar de inhoud
Home » Blog » Inspirerende avond over het Henschotermeer in Woudenberg

Inspirerende avond over het Henschotermeer in Woudenberg

  • door

Op 19 januari organiseerde de Partij voor de Dieren in Woudenberg een bijeenkomst over de ontwikkelingen rondom het Henschotermeer. Als natuurgids mocht ik ook een bijdrage aan deze avond leveren.

Wat was het een positieve en inspirerende avond! Eerst vertelde Jesseka Bateau van de PvdD over de stand van zaken rondom het Henschotermeer. Want er liggen plannen voor uitbreiding van recreatie die vragen en zorgen oproepen.

Maar deze avond was vooral bedoeld om te genieten van de prachtige natuur rondom het Hens en herinneringen en wensen met elkaar te delen.

Om met de meest recente waarnemingen naar deze avond toe te komen, was ik diezelfde morgen nog even wezen wandelen rondom het meer. En wat een bof: het had gesneeuwt! Daar kwamen de verse sporen van hazen, vossen en reeën mooi in uit!

henschotermeer - stap in de natuur - natuurgids

Daarnaast kon ik vertellen over de waarnemingen die de afgelopen jaren in dit gebied zijn gedaan. Van vogels, zoals de daar broedende ransuil en zelfs een paar jaar geleden een keer een tapuit! Maar ook spechten en roofvogels zijn er veel te vinden. De zoogdieren als de das, boommarter, vos en het ree. En verschillende soorten vleermuizen. Maar ook paddenstoelen en planten passeerden de revue.

Het leuke van zo’n avond voorbereiden, vind ik dat ik zelf ook weer heel veel leer over een gebied en de daar voorkomende soorten. Als je daar dan de enthousiaste reacties van natuurliefhebbers op ziet tijdens je verhaal, dan is dat extra genieten! Zeker als daar de nodige aanvullingen van eigen waarnemingen op volgen. Zo leer je volop van elkaar.

Een verslag van deze avond kun je vinden in het regionale nieuwsblad. Lees het artikel in Nieuwsblad De Kaap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *