Ga naar de inhoud
Home » Blog » Werk mee en leer over de natuur tijdens NL Doet

Werk mee en leer over de natuur tijdens NL Doet

  • door

Wil je een keer meewerken in de natuur rondom Ede? Het kan tijdens NL Doet op 15 maart met Natuurwerkgroep Bos en Heide Ede. Tijdens de lunch vertel ik als natuurgids over de flora en fauna van de omgeving.

Natuurwerkgroep Bos en Heide Ede

De vrijwilligers van de Natuurwerkgroep Bos en Heide Ede ken ik inmiddels een paar jaar. Op dagen als NL Doet en de Natuurwerkdag word ik regelmatig uitgenodigd om iets te vertellen over de natuur waar ze die morgen gewerkt hebben. Want het leuke is dat je op zulke dagen ook een keer met ze mee kan werken! Zelf heb ik ook een keer een morgen met deze groep meegewerkt. Ik kan je vertellen dat het heerlijk is om een ochtend lekker te werken in de natuur. En de sfeer in de groep is heel ontspannen en gastvrij.

De Natuurwerkgroep Bos en Heide Ede is in 2019 ontstaan vanuit een lokale natuur opschoondag. Nu is de groep nog steeds actief en enthousiast. Om de twee weken gaat een groep van rond de tien vrijwilligers aan de slag met onderhoud van de heidegebieden en bossen van Ede. Op de website van Stichting Gelders Landschapsbeheer kun je een portret van deze groep vinden én een video waarin één van de coördinatoren meer over het vrijwilligerswerk vertelt.

NL Doet

NL Doet is de grootste nationale vrijwilligersactie van Nederland die wordt georganiseerd door het Oranje Fonds. Dit jaar valt NL Doet op 15 en 16 maart. Op deze dagen worden in heel Nederland tal van activiteiten georganiseerd waarbij iedereen wordt opgeroepen om een dagje als vrijwilliger de handen uit de mouwen te steken. Het is een goede mogelijkheid om eens te ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Want we hebben de die actieve betrokken burgers in onze maatschappij hard nodig!

Aanmelden voor een ochtend meewerken op de hei in Ede kan via de website van NL Doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *