Ga naar de inhoud
Home » Blog » Opduikende beestjes in de lentezon

Opduikende beestjes in de lentezon

Een week om vooral ook naar de grond te kijken. De zon scheen volop en ineens komen er allerlei dieren tevoorschijn die we eerder dit jaar nog niet zagen. En hoe leuk en mooi zijn juist die kleinere beestjes die we meestal over het hoofd zien!

opduikende beestjes in de lentezon

Wat dacht je bijvoorbeeld van het duizendknoophaantje? De prachtige glanzende kleuren van dit kleine kevertje vind ik prachtig!

opduikende beestjes in de lentezon

Ribbelboktorren zie ik de laatste tijd ook heel veel. Ze lijken me op te zoeken. Dit is een grijze ribbelboktor op mijn arm. Ja, op mijn arm – wie mij goed kent, weet dat het niet vanzelfsprekend is dat ik beestjes op mijn arm laat lopen 🤭. De meeste van deze kevers zijn in de herfst al volgroeid, maar ze komen pas in de lente tevoorschijn.

opduikende beestjes in de lentezon

Let goed op deze dagen: overal zie je rupsen tevoorschijn komen. Ze hangen aan draadjes voor je gezicht, ze kruipen over bladeren en over de grond. En ze zijn er in alle soorten en kleuren en maten. Deze rups is (volgens mij) van de wachtervlinder. Dat is een vlinder uit de groep van de uilen. Deze rups is niet zo onschuldig, want ze eten ook andere rupsen op.

opduikende beestjes in de lentezon

En het is mei. Op 1 mei doken ze ineens op: de meikevers. Dat is toch wel mijn favoriete kever geloof ik. Ik vind ze prachtig! Jammer genoeg heb ik meer platte dan levende kevers gezien deze week…

opduikende beestjes in de lentezon

En als kers op de taart ontdekte ik deze week een zandhagedis! Heldergroen gekleurd, waardoor ik meteen wist: dit is een mannetje. Hij lag lekker te zonnen aan de rand van de weg. Opwarmen. Net als andere hagedissen en slangen kun je ze nu weer regelmatig spotten. Als je goed oplet natuurlijk 😉.

Wat is jouw favoriet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *