Ga naar de inhoud
Home » Blog » Leer zelf je kampvuur te maken tijdens de outdoorretraite

Leer zelf je kampvuur te maken tijdens de outdoorretraite

“Ik wist niet dat het zó tof was om zelf je kampvuur te maken!”

Eén van de vaste onderdelen tijdens onze outdoorretraites is de workshop vuur maken die Mayra geeft. En dat is niet zomaar een aansteker bij een houtje houden en zien wat er gebeurt…

Want wat doe je eigenlijk als het buiten kletsnat is en al je beschikbare hout dus doorweekt is en je toch vuur wilt maken? Of als het koud is en je aansteker niet werkt?

Onze ervaren wildernisgids Mayra leert ons de tips, trics en vaardigheden die je nodig hebt om een vuur áán te krijgen én te laten branden. En als klap op de vuurpijl: we gebruiken het vuur ook om zelf op te koken!

Weet je hoe het voelt als het je lukt voor het eerst de vonkjes om te zetten in een vlammetje? Trots, voldaan, stoer, krachtig… Je groeit ervan als mens! Kijk maar naar de stralende gezichten op de foto’s!

Vuur is altijd een eerste levensbehoefte geweest voor de mens. Nu kunnen we ons er weinig meer van voorstellen. Maar ooit waren mensen ervan afhankelijk. Om warm te worden. Om te kunnen koken. Om te kunnen overleven. Het geeft een gevoel van veiligheid en thuiskomen.

Meer weten over onze outdoorretraite ‘Alleen maar buiten zijn’? Bekijk de link: evenement Outdoorretraite

De outdoorretraite is een samenwerking tussen Outdoors met Mayra en Zinstap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *